De lijmspray plakt aan de vloer maar het van isolatieplaten gemaakte geïmproviseerde prikbord valt haast uit elkaar. Duct tape doet gelukkig wonderen en een half uur later staat een grote kaart met punaises beneden. De route die ik ga rijden kan thuis gevolgd worden. De planning heb ik ongeveer ingevuld met oranje punaises. Voor elke dag dat ik weg ben prikt er een witte aan de zijkant.

De reis gaat beginnen in Boston. Van daar rij ik achter de grote steden langs naar het zuiden. Eerst door Amish country in Pennsylvania, Gettysburg voor de geschiedenis, dan richting de Blue Ridge Mountains. Daar is de Blue Ridge Parkway te vinden. Een toeristische weg, aangelegd als Keynesiaans werkverschaffingsproject in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Die gaat 700 kilometer in de goede richting door de mooiste plekjes van de bergketen.

Achter Knoxville ligt muziekstad Nashville. Daar gaat de route door richting Memphis, waar een bezoekje aan Graceland gepland staat. Niet dat ik zo’n grote Elvis fan ben, maar als je daar toch bent…

Het gedeelte van de reis door Oklahoma richting Amarillo en Santa Fé is waarschijnlijk het saaiste stuk. Het gaat een deel over de legendarische route 66, maar de weg is recht en plat. Links en rechts van de weg gecultiveerde landbouw. Heerlijk voor de boeren maar niet voor de avontuurlijke motorrijder.

Ergens voor Santa Fe moeten de vlaktes overgaan in de Rocky Mountains. Daar gaat de weg verder naar Denver. 15 juni verwacht ik daar mijn maten te treffen. Samen gaan we dan de Nationale Parken ten westen van Denver ontdekken. Richting Salt Lake City, the Grand Tetons NP en dan door naar het wereldberoemde Yellowstone. Hopelijk staan we daar niet in de file.

Vanuit Yellowstone rijden we door de prairies en bergen van Idaho en Oregon naar Portland, waar ik de maten achterlaat. Nog een kleine week alleen om te genieten van de met dennenwouden overgroeide vulkanen van Washington state. De laatste dagen breng ik door vlak bij de Space Needle in Seattle. Zonder motor. Na 10.000 kilometer ga ik die waarschijnlijk niet missen.